ksustje
ustje


04.08.2008 | KRAJEVNI PRAZNIK NA USTJU

Sobota, 9.8.

Malonogometni turnir na igrišču''Grbavica''s pričetkom ob 16h – prijave sprejemamo na telefonski številki 040 467 479


Nedelja, 10.8.

Ob 15h BRIŠKULJADA na ''Plošči'', prijavite se neposredno tam
Ob 18h sveta maša v spomin na talce pobite 8. avgusta 1942
Ob 19h  polaganje venca pri spomeniku pod vasjo. Slavnostni govornik bo župan Občine Ajdovščina Marjan Poljšak
Ob 20h družabno srečanje ob zvokih skupine Gorski cvet in bogatim srečolovom!


Vabita vas Društvo Numulit.us in Krajevna skupnost USTJE 



Drage sokrajanke in sokrajani !

 
V času, ko praznujemo krajevni praznik – 8 avgust in se spominjamo tragičnih dogodkov pred 66 leti, je prav, da pomislimo tudi na danes oziroma jutri. Na preteklih dogodkih se učimo in poskušamo iz njih potegniti tisto, kar nam pomaga pri ohranjanju prijaznih medsebojnih odnosov, prijateljstva, medsebojne pomoči, sodelovanja, narodne pripadnosti. Le na tak način lahko s skupnimi močmi prispevamo k hitremu razvoju kraja ter ureditvi infrastrukturnih in drugih objektov nujnih za zagotavljanje skupnih interesov in potreb krajanov.

V preteklem letu smo zabeležili kar nekaj aktivnosti. Odstranjeno je dotrajano vaško pokopališče, uredilo se je parkirišče na zahodni strani cerkve, urejen je ekološki otok na jugovzhodni strani vasi.

Dokončno je izdelana dokumentacija za večnamenski objekt z avtobusno postajo. V pridobivanju je gradbeno dovoljenje. To naj bi bilo pridobljeno še v tem mesecu. V jeseni predvidevamo s pripravo in terena in začetnimi deli na objektu. Objekt se bo gradil v fazah – glede na finančne možnosti
V sklopu objekta bomo v prvi fazi uredili prostor za telekomunikacijsko centralo, ki bo preko optičnih kablov omogočala dostojen sprejem in delovanje telekomunikacijskih sistemov.

V sklopu Dolenj se je uredilo vodotok skozi naselje in s tem pridobilo manjši prostor za parkirišče ali podobno ob vstopu v naselje.
Žal nam je izpadlo s strani ajdovske občine obljubljeno asfaltiranje dela ceste od »plinske postaje« do »Napoleonovega mostu«. Računamo, da bodo v občinski upravi v prihodnjem letu ta »dolg« do KS Ustje uredili in s tem vsaj malo obdolžili za razvrednotenje bivalnega okolja  s strani komunalnega odlagališča in plinske postaje na tem območju.


V zaključku lanskega leta smo izvedli akcijo zbiranja prostovoljnih prispevkov krajanov. Na računu KS se je zbralo ca 2800 evrov. Denar bo namenjen urejanju vaškega okolja.

Vsem, ki ste prostovoljno prispevali denar se v imenu Sveta KS lepo zahvaljujem

Kot novost je tudi ta spletna stran, na kateri bomo redno objavljali novosti v krajevni skupnosti, med drugim tudi o vračanju vlaganj v telekomunikacije. Predvidena je povrnitev stroškov vsem opravičencem predvidoma v septembru letos v višina nekaj preko 600 evrov.


                                                                                        Predsednik sveta KS Ustje
                                                                                                    Marijan Lozej

ZADNJE FOTOGRAFIJE



ZADNJE NA FORUMU


> ostale debate na forumu