ksustje
ustje


01.09.2010 | POLETJE NA USTJAH JE IZ LETA V LETO BOLJ ZANIMIVO

Poletne počitnice na vasi zadnje leta ne izgledajo prav nič počitniško. Poletne dejavnosti, ki jih organizira Migetalnica, ki deluje v okviru domačega društva Numulit.us, so takoj po koncu šolskega leta pritegnile pozornost skupine nadobudnih kolesarjev iz domače vasi, kot tudi iz bližnje okolice.  Poleg aktivnega pritiskanja na pedala, so se otroci dnevno hladili v bližnjih potokih in rekah. Spoznavali so njim še nepoznane kotičke vipavske doline od Vipave pa vse tja do Potoč. Počitek med potjo so izkoristili tudi za spoznavanje lokalnih kolesarskih klubov in sicer KK Castra in KK Črn trn, ki so nam prijazno predstavili svoji športni panogi. Nasploh so bili navdušeni nad poigravanjem po zaprašenih kucljih na progi v Palah. Zadnji dan so kolesa parkirali na bazenu v Ajdovščini in se prepustili vodnim vragolijam, s katerimi so začeli pravo počitnikovanje.

Zadnja dva tedna pred šolo sta bila kot ponavadi namenjena Poletnemu športnemu taboru Grbavica, ki je tudi letos privabil številčne otroke, ki so si želeli svoj prosti čas preživeti v družbi prijateljev in sproščenih vaditeljev. Otroci iz Ustji, Ajdovščine, pa tudi iz Nove Gorice so se dnevno srečevali z zanimivostmi, ki nam jih podarja narava v bližini Ustji. Ob bregu reke Vipave so gradili gradove, v skrivnostni jami so srečali potočne rake in netopirja, nasploh so zelo zavzeto opazovali naravo med tiho hojo skozi gozd. Svojo delavnost so pokazali z delavno akcijo, ko so so izpod tesno objemajočih lovk plevela očistili že drugo štirno na Ustjah. Svoje spoštovanje do narave so prikazali tudi z dnevnim pobiranjem smeti po poteh in ob cestah.

Vaditelji iz Migetalnice otrokom želimo lep pričetek šolskega leta, da bi raje pobirali smeti, kot jih metali po tleh in si veselo prepevali TUMČI TU TUMČI.


ZADNJE FOTOGRAFIJE



ZADNJE NA FORUMU


> ostale debate na forumu