ksustje
ustje


11.04.2011 | Očistimo Ustje 2011

KS Ustje in K.U.Š.R.Numulit.us sta v soboto 2. aprila organizirala tradicionalno čistilno akcijo, z namenom osveščanja sovaščanov o pomembnosti prizadevanja za čistočo naše vasi. Zjutraj ob devetih smo se dobili na tradicionalnem zbornem mestu  pri hrastu pod vasjo. Po začetnem razporejanju v skupine smo se odpravili po poteh, kjer so nas zvesto čakale smeti. Očistili smo strugo potoka Jevšček pod vasjo, poti v smeri Ajdovščine, Uhanj, Dolenj, Plač in vaške zaselke.
 Čistilno akcijo Ustje 2011 smo ocenili kot pozitivno. Iz grmovja in struge potoka smo pobrali en cel kamionski kontejner smeti. Najbolj črna točka naše akcije je bil potok Jevšček, ki je zaradi izredne poraščenosti z grmovjem zelo naložen z raznoraznimi vrečkami in ostalo nesnago, ki jo burja prinese v strugo, saj se le ta z lahkoto oprime grmovja. Druga sramotna točka pa je levi breg ob cesti od označevalne table Ustje naprej do »ložanovega »ovinka, kjer nekateri vaščani in obiskovalci vasi kljub opozorilni tabli »Ne odlagaj smeti » še naprej odlagajo odpadke, ki ne sodijo v naravo.
 Veseli nas dejstvo, da je število in starost okoljsko osveščenih vaščanov takšno, da se nam v prihodnje ni  bati, da bi naša vas postajala smetišče. Akcije se je udeležilo okrog 20 otrok, ter 10 odraslih. Zelo smo pogrešali večji odziv odraslih oseb, predvsem staršev otrok, saj več rok več naredi. Na koncu čistilne akcije smo svoje lačne  želodčke  nasitili  in sicer s slastno pico in odličnim kuglofom, ki ga je spekel naš sovaščan Žarko Stibilj . Seveda tudi osvežilna pijača in kakšen deci vinčka ni manjkalo. Kljub temo, da nam bo burja tudi v prihodnje prinašala smeti smo se razšli odločeni, da se naslednje leto ponovno dobimo pri hrastu pod vasjo v še večjem številu.

ZADNJE FOTOGRAFIJE



ZADNJE NA FORUMU


> ostale debate na forumu