ksustje
ustje


01.06.2013 | Otvoritveni turnir 2013

Spoštovani Ušani!

 

V soboto, 8. junija, bo na Grbavici veliki malo-nogometni spektakel. Prvi v seriji dogodkov, ki jih Numulit.us organizira v letu desetletnice svojega obstoja. Ja, ni kaj, kmalu bomo šli v 5. razred in se učili višjih osnov poštevanke.

 

Turnir bo požegnal skok v novo sezono igranja nogometa na Grbavici. Igralni termini so kot ponavadi zapovedani za torek in četrtek ob 20h. Ob tej priložnosti bomo predali namenu / otvorili nov pomožni objekt, ki je zamenjal staro obnemoglo leseno barako, ki ji je lanska burja odkrila del strehe in pregnala iz njenega zavetja vse nelegalne gozdne  priseljence.

Na turnirju se bodo, kot že vsa leta odkar obratuje naše igrišče, pomerile domače ekipe za prestižni naslov najboljšega na vasi. V razgretem ozračju, ki se lahko primerja zgolj z posezonskimi razprodajami v velikih trgovskih centrih, bodo po od čustev prepredenem zraku letele zaplate travne ruše, omagale pod pritiskom ostrih klinov kopačk, znoj glavnih akterjev in sočna nogometoslovna terminologija.

Vse nogometne kibice in ostale Ušane, ki jim je nogomet le 13. skrb, vabimo torej, da se udeležijo dogodka in, če ne drugega, vsaj vidijo sosede v soju žarometov, se družijo med seboj in pokramljajo ob bumi in papi.

 

Turnir bo tudi priložnost za izmenjavo idej za prihajajoče praznovanje 8. avgusta, ki se približuje z neslišno naglico. V društvu smo že začeli s pripravami na ta osrednji ušanski dogodek. Avgustovsko praznovanje bo raztegnjeno(/potekalo) na tri dni od 9. do 11. avgusta. K sodelovanju vabimo vse, ki bi radi prispevali kakršnokoli zamisel, še bolj pa tiste, ki bi bili zamisli pripravljeni tudi uresničiti..

Odločili pa smo se že, da bomo letos v okviru nedeljskih dogodkov, organizirali ''tržnico'' na kateri bodo dobili priložnost, da se predstavijo vsi ušanski pridelovalci zelenjave, sadja, tisti, ki pridno obirate sadove kravjih vimen, varilci skrivnostnih domačih zvarkov, pa tudi ostalih, ne nujno naravnih, proizvodov, ki prihajajo iz skrivnih omar in domačih delavnic.

 

Še enkrat pozivamo vse, da poiščejo fotografije, ki so kakorkoli povezane z delovanjem društva v njegovem desetletju obstoja in nam jih posredujete.

 

Kontakt: Matjaž Curk 041-791-851, Matjaž Stibilj 040-390-727


ZADNJE FOTOGRAFIJE



ZADNJE NA FORUMU


> ostale debate na forumu